Race report: Sthlm above/below 2017

Lördag morgon och loppdag. Jag vaknade tidigt och åt en ordentlig frukost. Satte på mig löparkläderna och tog det lugnt på morgonen.

Jag kom till starten i god tid och hoppade in i startgruppen före mig. Orkade inte stå och vänta en halvtimme till.

Så satte vi av. Den här sträckan har jag sprungit så många gånger så det gick så lätt så. Lugnt och fint tempo och jag kunde varenda steg på vägen.

Ända tills vi svängde av och in i första tunneln. Där var det mörkt och halt och de flesta gick hela vägen in. På vägen tillbaka ut försökte jag springa men det var så många som gick så det gick inte så fort inte.

Sen var vi ute i friska luften igen och min runkeeper hade gått bananas i tunneln så den kunde jag inte lita på längre. Men 4km-skylten dök upp och jag var inte ett dugg trött. In i nästa tunnel. Här gick det lättare att springa och tågrälsen passade mina steg perfekt.

Ut ur tunneln och ner mot vattnet. Där var det kullersten som är jobbig att springa på men det var inte så lång sträcka så det gick ändå bra. Det gick fortfarande väldigt lätt och jag hade bra flyt. Sista tunneln var det väg rakt igenom (ingen tågräls) vilket var skönt.

Sen var det bara 250 meter uppåt i brant backe kvar. Jag gick faktiskt 200 meter och sprang de sista 50 enbart eftersom min kollega stod där och hejade.

Sen var loppet över och jag tog bussen hem och la mig i soffan och kollade på idol och åt daim.

Det var ett trevligt lopp men jag tyckte inte att tunnlarna var så spännande. Kanske för att jag fick koncentrera mig så mycket i dem att jag inte hann njuta. Nåja. 7,5km på förmiddagen är alltid trevligt och speciellt om man får banan och medalj.

En bra början på dagen helt enkelt.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s