Yoga girl, I am not

Jag vakande när klockan ringde klockan 06.30. På med gymkläderna och in i en kall bil. Det var så mörkt när jag körde och inga bilar i sikte. Jag kände mig hemskt duktig måste jag säga. Och lite ledsen, för i morgon börjar vardagen och då måste jag vakna såhär tidigt VARJE dag.

Vi var 6 tappra själar på yogan och även om de andra sa att det var första gången på just den här yogan så hade de nog yogat förut för de hade full koll på krigare B och hunden och shakrakanti och plantilanti. Me – not so much. Jag gjorde mitt bästa för att hänga med och andas rätt men jag fick inte ut så mycket av det. Jag klarade inte hälften av alla rörelser (stå på huk och sätt i händerna framför knäna och lyft upp kroppen – yeah right). Yoga får mig bara att känna mig klumpig och orörlig. Men det var ok som ”vardagsmotion” och ett sätt att väcka kroppen lite. Så mycket kan jag ge det.

Efter 45 minuter yoga, där slutet var att ligga och andas och jag fick panik-känsla av att det var waste of training-time, skulle jag köra första passet i min nya app för att klara halvmaraton i april. Då fungerade inte appen. Bummer. Men jag kom ihåg att första passet var ett lugnt pass på 35 minuter och 4,7km ungefär så jag sprang långsamt på löpbandet. Det var segt och första 15 minutrarna var kämpiga som tusan. Jag ville öka farten och bli klar fortare men appen var tydlig med att jag inte skulle det.

Jag har skrivit om det förut att de flesta ”klara Xkm-appar” inte är anpassade efter individen utan rätt statiska men den här ska känna av ens fart och anpassa efter just mig. Och så hade den en bra variation på långpass, kortpass, intervaller etc. Men att springa 4ggr i veckan, då får annan träning stryka på foten. Iofs, vissa springpass är bara 30 min, det kan jag kombinera med de superba core-pass jag fick när jag var med i lofsangruppen.

Jag har bett min man att köpa en plats till mig i present när jag fyller år, eller i förskott, för om jag fått den av honom blir det ju en sak till som gör att jag bara måste klara det.

Det kändes iallafall mycket bra att ha både dagens tränng OCH vardagsmotion avklarad redan klockan 9 på morgonen. Allt annat som jag gör under dagen blir bara bonus. Tex gnugga lillasysters whiteboard-tavla skinande ren efter att hon använt fel sorts pennor på den. 25 minuter armträning modell jobbig.

 

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/29b/66767179/files/2015/01/img_0460.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/29b/66767179/files/2015/01/img_0458.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/29b/66767179/files/2015/01/img_0463.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/29b/66767179/files/2015/01/img_0465.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/29b/66767179/files/2015/01/img_0466.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/29b/66767179/files/2015/01/img_0456.png

5 reaktioner till “Yoga girl, I am not

  1. Clara: Kanske längre fram i tiden. Nu får det nog bli lite mer sporadiskt då jag har andra mål att fokusera på. Men jag vill inte riktigt avsluta drömmen om att en dag bli en yogi. Jag föreställer mig ju en 67-årig Ida som bor vid havet och yogar på morgonen innan doppet i isvaken. Den som lever får se.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s